UEFISCDI a lansat cu ceva timp in urma patru pachete de informații. Trei dintre acestea au trecut de faza de dezbatere publica, iar pachetul de informații pentru Subprogramul 5.2.2 - Mobilități; Proiecte de mobilitate pentru cercetători este in dezbatere publica pana la data de 12 august 2024. In viitorul apropiat este foarte probabil sa se lanseze competițiile aferente.
Mai jos, găsiți câteva informații relevante extrase din pachetele de informații, pentru a puncta condițiile de participare, bugetul si durata unui proiect.
Menționăm ca pachetele de informații nu sunt finale, nu sunt aprobate de MCDI.
Echipa SMACS
Stimata doamna profesor/cercetator,
Stimate domnule profesor/cercetator,
va transmitem invitatia de participare la cursul de Scriere si Publicare Academica organizat de Enformation SRL in data de 29 mai 2024, interval orar: 11:00-14:30, in Sala de conferințe Ferdinand (Corp A, etaj 2, Rectorat).
MasterClass Enformation este un proiect dezvoltat de echipa Enformation cu scopul de a susține cercetatorii romani in procesul de publicare, printr-un nou concept practic de cursuri, cu un continut inovativ, intr-un cadru profesionist!
Agenda evenimentului cuprinde:
· Prezentarea modulului și introducerea participanților cu scopul de a crea grupuri de lucru.
· Importanța metadatelor.
· Metodologie. Exemplu de a utiliza bazele de date bibliometrice pentru cercetare
· Bune practici în creșterea vizibilității academice.
· Studii de caz.
Acest eveniment este gratuit si se adresează doctoranzilor, cercetatorilor si cadrelor didactice din institutiile participante in Proiectul Anelis Plus 2023-2025.
Persoanele interesate sa participe sunt rugate sa se integistreze pe link-ul: https://www.e-nformation.ro/events/masterclass-de-scriere-si-publicare-academica-universitatea-alexandru-ioan-cuza-din-iasi-29-mai-2024
Numarul de participanti pentru acest eveniment este de 25-30.
Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: https://masterclass.e-nformation.ro/
Cu stima,
Elena Felice
Sef Serviciu- cercetare
APEL deschis in cadrul PNCDI IV
5.8 - Programul Cooperare europeană și internațională
5.8.3 Subprogramul bilateral/multilateral Proiecte de mobilitate România - Turcia
Scop: Consolidarea cooperării științifice între România și Turcia, prin finanțarea de ambele părți a mobilității cercetătorilor din aceste cele două țări.
Obiective specifice:
➢ Intensificarea colaborării la nivel individual și instituțional prin schimb de bune practici și transfer de cunoștințe între comunitatea științifică din România și cea din Turcia.
➢ Creșterea numărului de aplicații comune, precum și a ratei de succes, a cercetătorilor din România și Turcia, la programe și inițiative europene (Turcia este stat asociat la Programul Orizont Europa, este stat membru al Organizației EUREKA și stat membru la programul COST).
➢ Creșterea numărului de co-publicații.
Condiții de participare - Propunerile de proiecte pot fi elaborate în următoarele domenii:
➢ Sănătate: Produse farmaceutice, Biomateriale, Aplicații IA în medicină
➢ Tehnologia Informației și Comunicații: Inteligență Artificială (IA), Vehicule autonome, Robotică
➢ Procese tehnologice: Automatizare industrială, Tehnologii de producție durabile
➢ Mediu: Tehnologii de tratare a mediului, Tehnologii curate de producție
Pentru a aplica, înscrie cererea ta de pre-screening în https://wideraexperts.eu/applicant-register și apoi accesează apelul NCP WIDERA Pre-screening (secțiunea Current Calls) pentru a trimite propunerea ta de proiect partea tehnică (formular B) pentru pre-screening.