Patricia Ioan, masterand anul I:

"Ce inseamna Erasmus pentru mine? Grea întrebare.. Si zic grea pentru ca e greu de exprimat in cuvinte anumite trăiri si emotii pe care ti le oferă o astfel de experiență. Am rămas cu amintiri pe care nu le voi uita niciodată si am mai ramas cu momente si clipe care m-au facut sa fiu ceea ce sunt astăzi. Toate au contribuit la formarea si progresul meu, ca om. Sunt multe de zis si nu e usor sa le comprim în cateva cuvinte.. însă.. Ce pot sa spun e ca stiu sigur ca pentru cei care nu au mai fost niciodată cu un astfel de program, apare frica. Frica de necunoscut. Frica de oameni, de cultură, de a face acest pas. Asa am fost eu. N-am avut curaj. Dar..dupa prima experienta cu Erasmus in Spania, mi-am dat seama ca visele noastre trebuie sa fie mai presus de frică. Si orice facem trebuie sa fie mai presus de frică. Asa ca.. Hai! Curaj! Va asteapta ceva extrem de frumos, dar totul depinde de voi!"

Patricia Ioan

Ionuț Șorea, masterand anul I:

"În Islanda am plecat în luna iunie a anului 2016. Urma să stau trei luni și jumătate acolo ca să vin înapoi la început de octombrie. Motivul plecării mele pe insula din mijlocul Atlanticului a fost internship-ul pe care urma să-l am în domeniul hotelăriei, grație unei burse de practică Granturi SEE.
Acolo am lucrat în toate departamentele hoteliere, de la recepție, la housekeeping și restaurant. Am căpătat experiență pe care nu o capeți așa ușor, și asta într-o țară care trăiește prin turism, în special după criza mondială din 2008.
Stagiul de practică în sine n-a fost ușor, dar a meritat pe deplin. Am cunoscut persoane faine și am vizitat locuri superbe. Islanda e una dintre țările cele mai vizitate de către turiști și pe bună dreptate. Totul e așa diferit încât n-ai cum să te saturi de priveliște. Ghețari, vulcani, piscine termale naturale, oceanul, munți colorați la propriu, râuri glaciare, desigur renumitele cascade și nu numai. Poate doar vegetația cu care suntem obișnuiți în Europa continentală lipsea, dar când mergeai cu mașina prin câmpuri întregi de lupini uitai imediat de lipsa pădurilor din Carpații de acasă.
Experiența din Islanda a însemnat foarte mult pentru mine și dezvoltarea mea personală. A fost pentru prima dată când mi-am câștigat proprii bani, când am plecat așa departe de casă, când am învățat să mă descurc singur în atât de multe situații. Îmi voi aduce mereu aminte de vara respectivă."

Ionut Sorea

Ioana Zigman, masterand anul II:

"Vara petrecută în hotelul din Vatnahalsen a reprezentat un salt măreț înainte, nu neapărat din punct de vedere profesional, ci mai mult personal. Acest lucru s-a datorat întâmplării să găsesc oameni cu care am putut rezona și cu care am împărțit povești și momente. Hotelul este destul de izolat, localizat în munți. De aceea consider că este o opțiune perfectă pentru cei care caută liniștea de care duce lipsă mediul urban. Colegii de muncă îți sunt și colegii cu care vei locui întreaga vara. Această experiență m-a scos din rutina zilnică de acasă, m-a pus la încercare, mi-a oferit șansa de a mă bucura de vară!"

Ioana Zigman

Participă la concursul “Experienţa mea ERASMUS”!

În fiecare an studenţii beneficiari de un stagiu de studiu/practică ERASMUS+ sunt invitaţi să participe la concursul “Experienţa mea ERASMUS” pentru a împărtăşi aventura lor viitorilor studenţi interesaţi de a aplica pentru programul internaţional destinat educaţiei şi formării profesionale. Dacă ai fost beneficiar al unui stagiu ERASMUS în anul academic precedent sau dacă doreşti să devii beneficiar ERASMUS şi vrei să afli detalii „behind the scene” nu ezita să participi la eveniment! Mai multe informaţii veţi găsi aici.