grozavuSuntem o echipă frumoasă formată din 75 de cadre didactice și cercetători dedicați geografiei și geologiei, toți doctori în științe, majoritatea cu competențe de limba engleză și / sau franceză, cu experiență în străinătate în diversele stagii de predare sau de cercetare, cu preocupări continue de a studia diversele probleme și fenomene ale geosferelor și de a ameliora procesul de învățământ.

Ne angajăm să formăm tineri cât mai adaptați nevoilor societății și a pieței, în deplină corelație cu aspirațiile acestora. Pe lângă cunoștințele fundamentale ale diferitelor subramuri geografice și geologice, susținem continuu dezvoltarea competențelor informatice și de comunicare, abilităților personale etc.

Ne angajăm de asemenea în cooperarea internațională și creăm condiții deosebite pentru studenții noștri pentru a beneficia de experiențe cât mai deosebite în universitățile și instituțiile partenere, mai ales pe partea de studiu, practică și cercetare. Suntem lideri în România în mobilitatea internațională, anual susținând peste 200 de stagii de studiu, internshipuri, vizite de predare ale studenților și cadrelor noastre didactice.

Facultatea atrage anual circa 250 de studenți la Geografie și 70 de studenți la Departamentul de Geologie. Astfel, în total, pe toate ciclurile de studiu, avem 1500 de studenți, fiind poziționați astfel la vârful ierarhiei naționale.

Laboratoarele noastre de cercetare sunt în continuă dotare, iar sălile de seminar permit interacțiunea între studenți și cadrele didactice. Organizăm anual șase conferințe științifice (dintre care două sunt studențești) și edităm reviste științifice de înaltă calitate, recunoscute internațional. Prin evenimentele anuale, cercurile științifice și proiectele noastre dorim să jucăm un rol cât mai important în societate.

Absolvenții noștri sunt oameni dinamici, adaptabili, curajoși, cu un CV deja bine consolidat, cu o cunoaștere geografică deosebită (inclusiv câțiva munți la activ), gata să cucerească piața muncii.
În speranța că sunteți dornici să explorați lumea fascinantă a Științelor Pământului, vă invităm să deveniți membri ai comunității noastre academice!

Prof. univ. dr. Adrian Grozavu