Facultatea de

Geografie și Geologie

Școala de Vară „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii!” – GEO-GEO

După două săptămâni, extrem de bogate în activități, duminică, 24 iulie, s-a finalizat ediția 2022, a Școlii de Vară cu tema „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii!” – GEO-GEO, derulată, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de alte asemenea 10 școli de vară.

În prima zi, 11 iulie, a avut loc deschiderea festivă, în cadrul unuia dintre amfiteatrele Facultății de Geografie și Geologie. Apoi, s-a trecut la treabă: cursuri, ateliere, desfășurate în cadrul celor două departamente ale facultății – cel de Geografie și cel de Geologie – care au alternat cu vizite de studiu (prezentarea orașului, vizită în Grădina Botanică, la diferite muzee: Palatul Culturii, Muzeul Universității, Muzeul Petru Poni-Cernătescu, etc, precum și la Stația meteo Iași sau pe Dealul Repedea), activități cultural-recreative (la film sau la diferite spectacole) ori sportive. În ziua de 17 iulie, întregul grup a efectuat o vizită de studiu la Stațiunea de cercetare și practică studențească Rarău.

Îndrumați, cu atenție și dăruire, de studenți-consultanți, ajutați de studenții voluntari, cei 50 de elevi participanți la activități – care au venit din județele Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui – au fost cazați în căminele Universității, servind mesele zilnice la cantină, pregătindu-se, astfel, pentru viitoarea viață de student.

La festivitatea de închidere, desfășurată în ziua de 24 iulie, elevii au primit diplome și au fost felicitați pentru activitatea de (viitori) studenți desfășurată pe parcursul Școlii de Vară. Toți participanții – cadre didactice, coordonatoare sau tutori, studenți consultanți sau voluntari, și, mai ales, elevii – au plecat spre casă cu un „bagaj” de experiențe plăcute, cu multe amintiri și cu gândul, rostit deja de unii dintre elevii participanți, de a reveni la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, dar, de această dată, ca studenți.