Facultatea de

Geografie și Geologie

Atelier gratuit: „Prezentarea doctoratului pe intelesul altora”

Va invitam la un atelier gratuit, de doua ore, despre prezentarea tezei de doctorat pe intelesul altora. „Altii” pot fi colegi din domenii conexe, persoane fara pregatire stiintifica, publicul larg sau bunicii. Scopul atelierului este sa va ofere cateva instrumente de a transforma informatii stiintifice complexe in povesti si imagini usor de inteles de catre oricine. Veti invata modalitati de structurare a prezentarii care sa tina seama de atentia si interesului publicului si cum sa va controlati emotiile atunci cand vorbiti in public. Atelierul se adreseaza celor interesati de a-si face mai bine inteleasa cercetarea, viitorilor participanti la competitia 3M si tuturor doctoranzilor din domeniul stiintelor reale care vor sa isi dezvolte abilitatile de prezentare.

Workshopul va fi sustinut de Madalina Cocea, specialist in comunicarea stiintei al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Madalina Cocea are o experienta de peste 14 ani in domeniul promovarii si relatiilor publice, scrie articole de popularizare a cercetarii si face parte din echipa de organizare a evenimentului „Noaptea cercetatorilor Romania”.

Atelierul are loc joi, 21 februarie, intre 14.00 si 16.00, in Sala Ferdinand (Rectorat, Corp A). Nu sunt necesare preinscrieri.

 

>>> Anunt