Facultatea de

Geografie și Geologie

Sesiune de instruire ARACIS privind Standardele pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă

ARACIS prin Comisia de experți permanenți - Învățământ la distanță și frecventă redusă, în dorința de a orienta și flexibiliza structura activităților didactice prin utilizarea adecvată a acestora, a dezvoltat o nouă versiune a Standardelor pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă, pe care o puteți consulta la adresa https://www.aracis.ro/wp-content/uploads/2020/09/1.-Standardele-ID-si-IFR-FINALA-20-sept.-20-v2.pdf

Pentru diseminarea și facilitarea implementării acestor standarde, ARACIS organizează o sesiune de instruire în 22.01.2021, ora 9:00, în format online, prin videoconferință.

Persoanele interesate să participe la această sesiune, vor accesa platforma https://rne.aracis.ro, apoi vor aplica pentru participarea la sesiunea de instruire/formare, conform pașilor descriși în fișierul atașat.

După înscrierea la sesiunea de instruire, vor fi transmise informări automate cu privire la status-ul înscrierii/participării, link-ul de acces la videoconferință și orice alte informații utile.

În această sesiune, pentru cei interesați de obținerea unui certificat de competențe ID/IFR, se va organiza la final un test de evaluare.

Instrucţiuni pentru participarea la sesiunea de instruire

Utrecht Network anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători din cele 30 de universități membre

Utrecht Network anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători din cele 30 de universități membre:

https://www.utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/

Studentii inscrisi la master sau doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii in Erasmus+, au posibilitatea de a candida pentru un stagiu cu o durata intre 1 luna si 6 luni intr-una dintre universitatile membre in retea. Stagiile se vor putea derula in perioada: 1 aprilie 2021 – 31 martie 2022 (inclusiv in perioada vacantelor, daca exista un acord in acest sens din partea institutiei gazda).


Studentii interesati isi pot depune candidaturile la secretariatul Facultatii pana la data de 27 ianuarie 2021.


Precizam ca Universitatea noastra va putea propune maximum trei candidati pentru obtinerea grantului Utrecht Network.

Concursul Green Mania

Din dorinţa de atrage atenţia asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservării acestora şi a resurselor de care dispunem, Asociaţia Alucro & Every Can Counts România, în parteneriat cu Vimetco Alro, lansează concursul Green Mania, prin care îşi propun să creeze o colecţie de vederi din toate colţurile ţării.
 
Concursul se adresează tinerilor, în special studenţilor, dar şi tuturor pasionaţilor de mediu şi fotografie din România. Participarea presupune realizarea unei fotografii care să poată fi asociată cu uşurinţă cu un loc din România, dar care să aibă în cadru şi o doză din aluminiu, reprezentând doza de inspiraţie a autorului, şi trimiterea „vederii” în format electronic, până la 4 ianuarie 2021. Cele mai apreciate zece vederi vor fi recompensate cu premii a câte 200 euro fiecare şi au şansa de a fi incluse într-o expoziţie organizată de Asociaţia Alucro în locuri publice din ţară, pe parcursul anului 2021.
 
Vă trimitem mai multe detalii despre concurs în materialul ataşat, cu rugămintea să diseminaţi informaţiile în rândul studenţilor din facultatea dumneavoastră.
 
Vă invităm să accesaţi şi paginile web ale organizatorilor –http://www.alucro.ro & http://www.everycancounts.eu/ro.
 
Toate cele bune,
 
 
Andreea Lapadatu
 
Responsabil Comunicare
 
m: +40727.342.462
 

e: office@alucro.ro

 

Workshop-ul organizat în vederea diseminării ghidului de lucru "Teorie, studii de caz, bune practici la nivel național și internațional din domeniul științelor juridice"

Distinse cadre didactice,

Vă rugăm să dați curs invitației de a participa la Workshop-ul organizat în vederea diseminării  ghidului de lucru Teorie, studii de caz, bune practici la nivel național și internațional din domeniul științelor juridice, adresat cadrelor didactice de la facultăți fără profil juridic din UAIC care,  prin natura disciplinelor predate,  necesită perfecționare din perspectiva științelor juridice  și de suport academic în domeniul științelor juridice.

Ghidul a fost  elaborat în cadrul proiectului intitulat:

ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII DIDACTICE PRIN PERFECȚIONAREA ÎN DOMENIUL ȘTIINȚELOR JURIDICE A CADRELOR DIDACTICE DE LA FACULTĂȚILE FĂRĂ PROFIL JURIDIC DIN UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI (UAIC)

Dat fiind condițiile de distanțare socială impuse de starea de alertă, Workshop-ul  se va desfășura în format on line,  în data de 10.12.2020 începând cu orele 18, fiind găzduit pe platforma platforma CISCO WEBEX, în baza următoarelor date de acces: https://uaic.webex.com/meet/ProiectPerfectJuridUaic

În vederea unei bune organizări a desfășurării workshop-ului și pentru a putea redacta certificatele de participare vă adresăm rugămintea de a completa formularul de înscriere disponibil la adresa  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVsSYP58A4zTv1gjc2zQ7DGJZwXJjYB1cELw55HZbxQVHEmw/viewform  , până joi 10.12.2020, ora 17.30.

 

Contăm pe participarea Dumneavoastră, care va aduce valoare și substanță dezbaterii pe care ne-o dorim cât mai constructivă, pentru a pune în practică obiectivele propuse, într-o manieră cât mai utilă întregii comunități academice.

Pagina web eveniment cu mai multe detalii:  https://perfectjurid.law.uaic.ro/course/view.php?id=45


Cu aleasă considerație,

Echipa de implementare a Proiectului

 

 

Completarea fişelor de înscriere semestrială

Toţi studenţii au obligaţia de a semna Fişa de înscriere semestrială.

Mai multe detalii în secţiunea Studenţi -> Fişe de înscriere semestrială.

Termen de completare: 21 decembrie 2020